top of page

Конференція UnivEntre: співпраця для успіху

11 березня ми провели завершальну подію спільного проєкту UnivEntre з Університетом Тарту. Основний фокус як фінального заходу, так і всього проєкту — викладання підприємництва та підтримку співпраці між університетами та бізнесом.



Під час конференції естонські та українські експерти обмінялися досвідом у наступних темах:

  • «Environment for spin-offs in universities» за участі Трііну Льове (Pre-incubation Lead, UT Centre for Entrepreneurship and Innovation) та Івана Новосьолова (маркетолога з вищої освіти в «Житомирській політехніці»);

  • «Success stories from spin-offs/startups» за участі Кай-Меллі Каптен (Founder of Transful, випускниця преінкубаційної програми Університету Тарту) та Олексія Солнцева (СЕО SmartZavod, випускник інкубаційної програми YEP);

  • «Academia entrepreneurship from business perspective» за участі Крістіни Лілло (SEB Bank Estonia, Innovation Lead in Cooperation with Academia) та Ксенії Семенової (проректорки в НАУ).



Ми розпочали проєкт незадовго до повномасштабного вторгнення — перший вебінар відбувся 22 лютого 2022 року. Попри всі виклики, у 2022 більше ста викладачів змогли отримати підприємницький досвід у програмі StarterAcademia. А у 2023 вже більше тисячі дослідників та науковців долучилися до вебінарів про популяризацію науки.


Крім того, ми змогли принести в Україну популярний в Естонії формат хвилинного пітчингу тезисів. Зараз ми готуємося везти на конференцію Startup Day перших переможців із science-based стартапами.

«Наше партнерство з Тартуським університетом значно сприяло розвитку академічного підприємництва в Україні. Разом ми провели десятки заходів і охопили тисячі викладачів і дослідників. Завдяки цій співпраці жоден Startup Day не останніх років не пройшов без української делегації» — Андрій Заікін, СЕО YEP

У YEP нам важливо допомагати університетам ставати органічною частиною української стартап-екосистеми. Тому, аби до проєкту UnivEntre долучилися ще більше людей, ми створили подкаст – про взаємодію академічної сфери та бізнесу, і роль держави у цьому партнерстві.


Переглянути випуски можна за посиланням: https://bit.ly/3VeREYM


Проєкт UnivEntre реалізується стартап-інкубатором YEP та Тартуським університетом за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку (ESTDEV).


7 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page